Två guldsmeder i Helsingborg; Här finns inspiration för förlovningsringar!

Jag gillar Helsingborg och tycker verkligen det är en stad du ska besöka om du inte varit där. I Helsingborg finns två bra guldsmeder som jag gärna går till, en anrik juvelerare som har funnits "hundra år" och en lite nyare guldsmed med stilsäker design. Vi börjar med hundraåringen...

Carl Hoff

Företaget har faktiskt funnits i mer är hundra år och har sen 1926 sin adress på Kullagatan 3, vilket är precis i början av Helsingborgs stora shoppinggata om man kommer från söder. Butiken är snygg och gammaldags elegant! De har ett stort urval av ringar från olika märken/leverantörer men gör även förlovnings och vigselringar efter egen desig och kunders önskemål. Några av de märken de är återförsäljare för är Engelbert, Ole Lynggard och Chimento.

Se en enstensring med briljantslipad diamant från Carl Hoff här.

 

Art Metall

Det är guldsmeden Håkan Orrling som har startat och driver Art Metall. Butiken har en mycket snygg inredning som är modern med en fin retro touch. Även Art Metall ligger på Kullagatan fast i andra änden från Carl Hoff sett. Smyckena har en stilren design och ringarna har ofta ett lite "kraftigare" uttryck. Här har jag sett många förlovningsringar som är helt fantastiska! Två av dem kan du se här och här.

 

 

Kommentarer

Populära inlägg