Cityguide till Köpenhamn; 6 bra tips på var du hittar vigsel och förlovningsringar



Här kommer mina tips på bra guldsmeder och juvelerare att besöka i Köpenhamn samlade i ett inlägg. Det måste dock också tilläggas att Köpenhamn kryllar av fina och inspirerande ateljér som drivs av kreativa guldsmeder, men som sagt här är ett urval som jag verkligen kan rekommendera ett besök i!

Georg Jensen
Amagertorv 4

Jag börjar med en av de stora danska smyckestillverkarna som har funnits i mer än hundra år. Georg Jensen är idag ett internationellt företag som finns i många länder och du kan givetvis hitta deras smycken i Sverige. Men om du är i Köpenhamn så tycker jag att du definitivt ska besöka deras stora flaggskeppsbutik på Stöget (Amagertorv). Som vigsel eller förlovningsring så gillar jag modellen Centenary med en briljantslipad diamant.

Milas
Kompagnistræde 8

Här hittar du romantiska och kretiva smycken. Bland annat en av mina favoritringar, som är en klassisk enstensring med twist, görs av Milas (se den här). Kompagnistraede går som en parallellgata till Ströget och är betydligt mycket mysigare! Här finns flera guldsmeder och smyckestillverkare så sväng in på den här gatan nästa gång du är i Köpenhamn.  


Smykkegalleri Hoff
Kronprinsensgade 12


En annan favoritgata i Köpenhamn är Kronprinsensgade, även den en parallellgata till Ströget. Svänger du in här så passa på att gå in på Hoff som har samlat smycken från några av Danmarks många duktiga guldsmeder. Se en av deras ringar här.

Emquies Holstein
Lille Kirkestraede 5


Snygga ringar i en modern stil görs av den kreativa duon på Lille Kirkestraede. Kolla in deras alliansring Ring of Love som är super cool! Andra alliansringar från Emquies Holstein ser du här.

P. Hertz
Købmagergade 34

En av de äldsta (kanske den äldsta!?) juveleraren i Danmark och kunglighovjuvelerare till Danska hovet. Här finns mycket snygga vigsel- och förlovningsringar! Är du speciellt intresserad av diamanter så kan du här få bra hjälp av duktig personal som gärna berättar om vad som gör en diamant bra eller mindre bra. Butiken har en gammal och klassisk stil som bara den är väl värd ett besök.

Ole Lynggaard
Ny Østergade 4

Ett annat av Danmarks stora smyckeshus som du säkert redan känner till. Men är du i Köpenhamn så besök deras flaggskeppsbutik och spana in deras Love Rings om du är på jakt efter vigsel ocg förlovningsringar!

Strædets Guld & Solv
Læderstræde 10

Liten guldsmedja med massor av inspiration!

City guide till Malmö hittar du här.


Kommentarer

Populära inlägg